Pages

Monday, November 14, 2011

haiwan pun sambut hari lahir.



Selamat Ulang Tahun buat haiwan yang terindah di dunia.

Ulang tahun kelahiran dalam dunia haiwan tak disambut semeriah cara manusia biasa .Ia disambut dengan cara yang cukup mudah dan simple tapi memberikan kenangan yang terindah buat  haiwan kesayangan ini.eh.. ehh tapi jangan salah sangka, haiwan punya sambutan hari lahir pun gempak jugak tauu!







Di Hagenbeck Zoo, kura kura galapos selamat menyambut hari ulang tahun ke 100 dengan hidangan kek buah buahan yang berwarna warni. Jangkaan umur untuk haiwan ini adalah lebih kurang 180 tahun.Tetapi di Cairo zoo, terdapat seekor kura kura yang sempat menyambut hari lahir yang ke 260 tahun(gambar tak dapat dikesan)!




Jing Jing, merupakan maskot sukan olympic beijing pada tahun 2008.Tengoklah, dia kelihatan sangat gairah menghidu kek ice yang diberikan semasa 'birthday party' pertama di Chengdu Research Base of Panda, China.






Walaupun berusia 55 tahun. gajah yang bernama Manyula masih sihat dan ceria di Tulsa Zoo,ia merupakan seekor gajah asia yang berasal dari India yang dibawa merantau ke Zoo San Salvador pada 1955.Semasa hari lahirnya, Penjaganya  menyajikan buah-buahan koktel istimewa buat gajah yang comel ni=)





Collumbus gorilla meraikan hari kelahiran colo yang ke 53 pada tahun 2009 dengan kek pisang yang paling enak.Colo telah bermastautin di Zoo Columbus sejak lahir. Dengan berat hanya 3 pound ketika lahir, beliau menjadi selebriti segera. Namanya datang dari "Nama Bayi Gorilla" kebangsaan melalui sebuah peraduan.



Knut,seekor beruang kutub yang merupakan  ahli zoo di berlin,dia telah menerima sebuah kek pada hari kelahiran keempatnya.Namun begitu,Knut tidak berpeluang menyambut hari kelahiran yang seterusnya kerana mati akibati ensefalitis, radang otak, yang menyebabkan dia pengsan dan ditemui lemas pada 19 Mac.



Mae Mali badak air memakan kek hari jadinya yang diperbuat daripada buah-buahan dan sayur-sayuran yang diberikan padanya untuk meraikan ulang tahun 45 di Dusit Zoo di Bangkok, Thailand. Mali Mae datang ke Thailand dari zoo Tilburg di Belanda pada tahun 1970, dan telah melahirkan 14 hippos muda. Dia adalah salah satu daripada haiwan yang paling disayangi di zoo Bangkok.



Related post: kalau manusia sambut hari lahir macamana pulak?

mungkinkah macamni

 kek yang hebak hebak dan gempak bertingkat tingkat
                       
atau
 sambutan paling meriah

16 comments:

Tira Pengemis Maganda said...

geli tgk badak air tue

Nizam Ijam said...

hehehhe lawak2 semuanya..

Cik tikah said...

wah!! bestnya jadi binatang tuh. haha.. dpt kek. sodap!! hehe..

cikpia said...

so cute!!!!

khairul said...

beruntunglah haiwan2 ni..x mcm naseb rakan2 mereka yg lain..dibunuh..dianiaya..dsb nya

Syairani Tarmizi said...

wahh.untunglah mereka mereka.hehe

dahku datang nak mintak maaf ni :(

Jalanan Hamba said...

haiwan2 tu mungkin berkata, terima kasih.. tak payahlah buat setahun sekali.. buat hari2 pun tak pe...

Inspector Saahab said...

menarik :P

Cik Nanard said...

haha ! comel laa si jing jing :D

sdr musa said...

emmm hehe

Cik Amyra said...

haaaha. beso nye gajahh

Pondok Usang said...

betul bagai menatang minyak yg penuh..

Myra Jay said...

wah, bukan main lg badak air tu mkn. golojoh nampak:D

Kalau sudi komenlah banyak2 di "Contest Gadget Impian…"

NUR AYNIE said...

wow...best nye diaorg smbut befday hihihi

mommy Razim said...

hehe:) bagus betul tuan2 dieorang nie..

ShahzCudin said...

sekali skala haiwan ni diraikan mesti dia terharu..