Pages

Tuesday, November 18, 2008

cerita saya

pagi ini saya tringin menceritakan apa yang telah berlaku selama satu semester sy di shah alam sesungguhnye ia memberi aku seribu kenangan manis pahit , gelak tawa duka ceria dan mcm 2 lg..

aku mulakan dgn final la kan, dis sem not bad sgt final, seperti yg berlaku semester lepas.. semester ni ade jugak gap dn study week..
orait first day exam :

CTU

paper ni ptg 29 oktober,aku x byk bace pun tp byk discuss ngn rumet saje, inilah rumetku tidak langsung beralih dr meja kecuali ingin melakukan perkara selain dr study... makanye aku turut study juga itupun selepas dipakse oleh kaum kerabat di kampung...usai exam pd pukul 4 ptg kami( syikin , aku, jannah , dyla, mimi ,anum, kazan, amal n iela serta anur) keluar mkn ingat nk mkn d santai tp restoran tuh nk tutup awal jesturu kami pergi ke haruman kayu manis.. rase mcm dah last paper lak hrni pdahal br start first paper.
_________________________________________________________________________________
2nd paper

BEL 432

carry marak aku utk bel x sampai 40 over 60 hurm.. aku harap paper ni utk lulus saja sudah mengcukupi.. paper bel lagiklah tidak study .. study hanya pada ptg tuh itupun diconduct oleh jannah sbg guru pengajar, aku dan kazan merangkap anak murid.. memandangkan paper ni pukul 9 pagi jadi saya dn rumet bercadang utk tidur awal iaitu 1 am so kiteorg sedia di katil kol 1 tp pukul 3 pagi x dpt tidur lg disebbakan dah terbiasa tidur lewat pagi kan ..

____________________________________________________________________________________

3rd paper

LAW OF TORTS
first paper for law .. mmg agak menakutkan tp mdm nora j ade kasi hint for final tp aku x bape bace sgt yg suh bace.. ade ke patot element utk False imprisonment, battery n assault pun boleh lupa.. isk isk isk x patot pun tp semenjak aku blajar ngn Jannah ni aku blajar utk cover semua topik termasuklah topik yg x diberi sbg spot, seb bek aku baca trespass to land makanya aku ble jawablah yg tuh..

____________________________________________________________________________________

4th day

LAW OF CONTRACT
hurm......paper paling susah mmg x leh jawab, byk yg aku hentam saje seriously aku mmg x dpt jawab dgn betul dn waktu yg x pernah mencukupi utk jawab yer dn apa kes yg dihapal semuanya x ditulis pun ahahhaha

_____________________________________________________________________________________

5th day

FRANCE

huhuhu BONJOUR!!! aku dah mula tension study dan cari port lain utk study kami memilih tingkat 9 utk study baring di lantai sambil diulit bayu mlm kami study pasal nombor dlm france grammar n baca buku initial 1 .. hahhahah ada satu pengalaman lawak time nk g exam kol 2 tuh hujan lebat giler guruh guruh pun ade pastuh kami xde kete nk pg ,kol ika, ika dah sampai dsb pastuh aku pun naikla bas tp hujan yg lebat sgt tuh menyebabkan banjir di dpan PK sbb depan tuh ade longkang x bape nak siap , air tinggi sampai masuk dlm bas u .. seb bek aku berdiri kat atas lantai bas kalu kat tangga mmg selamatla kna air longkang

____________________________________________________________________________________

6th day

MLS

afta habis contract aku pegi tgk carry mark .. adoiii 10/30 aduh mmg sedih tahap gaban mcm siot mcm waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tett tet tettt nak nangis sedih, aku x pnah dpt carry mark serendah tuh pun aduh sungguh memalukan diri dan kaum kerabat, sejurus sampai bilik aku terus mengadu kat abah , abah tenangkan aku ckp jgn putus asa cuba dulu apa semua brlah bersemangat balik.bila tiba hr exam aku buat yg terbaik aku cube ingatkan semua, aku x tidur pun satu hari nih aku sgt penim otak aku blur tp semua soalan kluar telah dibelajar dn dihapal

___________________________________________________________________________________
last day

Consti

adui penat dah nk abis tension stress dah x de lg lepas paper nih , aku x cover semua chapter utk paper ni, tp apa yg aku x baca x kuar kire slamat la... then tenkiu suz sbb ajar aku pasal kes adong n sagong tuh klu x mmg x paham la dah la kuar utk 10 markah

okey dat all

2 comments:

{Suria Muhammad} said...

weh..
cuak aku bace komen2 ko psl xm ni!
mls suck weh, gile suck la
part a pon da mcm pape

nk score 2.5 pon saket kot? :(

Qiassy Qamarina said...

eh bukannkah itu semua soalan spot????