Pages

Sunday, May 23, 2010

lelaki gatal perempuan desperate

kalau diikutkan pengamatan aku, itulah punca sebenar  persoalan mengapa boyfriend atau suami curang..selepas beberapa kali aku baca artikel di google dan paper. itu konklusi yang dpt aku buat..
lelaki yang gatal ni akan mencari perempuan yang desperate inginkan cinta, jd bile mengayat skit pun sudah memadai ke peringkat yang lebih serious iaitu alam percintaan mahupun perkahwinan.

bile dikaitkan kisah cinta mesti juga berkenaan dgn curang. apa itu curang sebenarnya?
curang ertinya

       " tidak jujur, tidak lurus(tulus) hati..tidak setia atau khianat kepada suami isteri ,tunangan dsb dgn menjalinkan hubungan cinta dgn orang lain".... 

contoh ayat bahasa melayu yg mudah utk difahami adalah : orang -orang yang munafik sentisa berhati curang.

wah, tengoklah betapa bersemangatnya aku menceritakan perihal kecurangan sampai ke tahap menyediakan maksud dari kamus dewan. Bagus. (tepuk bahu sendiri sambil berdiri).
kedua xde rase nak menghargai perhubungan tersebut, aku kekadang bingung juga kenapa lelaki suka pasang ramai perempuan sedangkan satu pun da cukup nak buat die pening,pokai, sakit jiwa ,gembira, bergurau.. jadi kenapa perlu 2 atau 3?? menghargai adalah main point dlm persahabatan, cinta mahupun hidup adik bradik.. menghargai ni kalau dlm kamus dewan  bermaksud memberi penghormatan,pujian atau sanjungan dan mengaggap penting (berfaedah). tepuk tangan pula sekalian..
~lelaki atau perempuan x pnah nk menghargai perempuan or lelaki yang ade di sisi mereka.. even semua benda yang dibuat utk kebaikan mereka ...setiap apa yang dibuat dipandang lekeh je ,tak hargai siap kutuk kaw kaw lagi tu...

ke3, pengalaman lampau membuatkan lelaki gatal.. aku ade seorang abang, dulu die baik dn setia pd seorang perempuan je, die kenal dgn perempuan tu hampir 4 tahun tp selepas alam pekerjaan aku pun x tahu dimana silapnye hubungan mereka berakhir gitu je... lepas peristiwa tu abang aku terus jadi gatal skit..dah ramai kumpul stok kwn perempuan. kdg2 satu hari die boley kuar dgn 2 perempuan yang berbeza.. tak dinafikan abg aku ade kekasih hati tp sikap die yang suke keluar dgn perempuan mmg x leh hilang hilang lg... sampaikan dlm laptop die penuh dgn folder awek1 -awek 14...haaa ramai kan....

disclaimar : ni hanyalah pendapat aku, kalau ade rase nak overrule ke nak tambah  ke silekan.. jika korang rase mende ni mmg obviously salah,cite kan pendapat korang.. pendapat anda sgt dialu alukan...


10 comments:

iqbalsyarie said...

menarik!betul lah kata kamu tu...i like ur points of view~

Bintang Hati said...

curang sbb gf duk jaoh..
so...ase busan..
nk hlgkn busan..kwn ngn gurl len..
ckp ngan gf..kwn jek
kalo da say syg..rindu..bla..bla..bla...kwn lg ker kalo camtu...??
tu da lbey da tu..
da main point is..sbb jarak..

Fyan giler said...

maybe sbb kurang kasih syg n perhatian...laki akan cari gf len kalu dia tak puas ati dgn gf yg dia ada mase 2 dan tros mncari spai dia puas ati...bese la,manusia x penah ckup dgn ape yg ada...tp zaman skunk ni,pompuan dgn laki lebih kurang jew....

A-Y-I-E said...

Mengapa lelaki gatal?Saya sebagai seorang lelaki mengaku bahawa kadang-kadang saya gatal juga.Tetapi kami melakukan ini kerana ada sebab

Sometimes, kami ini berasa kekurangan kasih sayang.
Contoh: Si perempuan itu sibuk sahaja bekerja.Sibuk sahaja blogging tanpa mengetahui khabar lelakinya.

Selain itu, lelaki ini seorang yang memilih
Contoh:Bila lelaki sudah dapat hati seorang perempuan, dia akan menjaganya sahaja.Tetapi bila dah lama, mengapa mereka cuba mencari yang lain?Kerana kaum perempuan tidak pandai memikat hati lelaki.

Oleh itu saya berharap kepada penulis, janganlah anda menyalahkan satu pihak sahaja.Kaji dahulu salah siapa.

Kesimpulannya,dalam hal ini,pada pendapat saya kedua-dua pihak bersalah kerana tidak pandai memikat hati pasangan masing-masing

zulkbo said...

salam..
masih setia pada yang satu
yang lain hanya kawan biasa

darkbatman said...

haha.. kdg2 depend pd laki gak. xsume gatal.. tp x sume x gatal. so gals, tk cr of urself.hhe

pakcikLie said...

salam kenal, apa yg dinyatakan dalam cerita ini adalah berkisar daripada sikap seseorang, utk berubah kena ubah sikap dahulu walaupun sejahil mana pon orang itu ataupon berilmu tinggi, selagi sikapnya begitu maka begitulah jadinya kecualilah diri sendiri mahu berubah.

Qiassy Qamarina said...

Distance does not matter if two hearts are loyal to one another ♥ ♥ .

zhOprenIa said...

wah... i rs kita yg perempuan ni patut jaga diri dulu.

kadang-kadang perempuan desperate sangat sampai terhegeh2 kat si lelaki, lelaki apa lagi.. melayan la. tapi kat belakang, mau jugak si ppuan ni kena kutuk.
pape pun, tepuk sebelah tangan takkan bunyi. kalo laki jer gatal.ppuan tu tak.. tak jalan jugak. kalo ppuan gatal, laki tu tak. pun sama la. tapi ada ke laki yang tak melayan ni? haha

tak salah kot si ppuan tu nak jual mahal sket. ni tak, pantang ajak, sure on. omg!

kesimpulanya. sila jaga diri sendiri.

sekian.=)

AQMAR said...

i loike dis article...ngagagaga. sy curik bole...gagagaga